dijous, 21 d’agost del 2008

Santa Marina (Pratdip)

Qui perd els orígens, perd la identitat.

Opció A
Sortim de Pratdip travessant el poble pel carrer principal i buscant el Camí Vell de Santa Marina. Comença la pujada dins el poble mateix i va be per escalfar. Seguirem el GR 192. Passem a frec de la carretera pel Coll de Prevell. Baixem a la barrancada i travessem la carretera tot seguint-la uns 800 metres. Arribem a Santa Marina on podem refrescar-nos. Hi ha servei de restaurant (amb bones referències). Despres continuem pujant per la pista que surt a l'esquerra. Uns 500 metres després, tot seguint la pista, (*) deixem el GR 192 que haviem seguit fins el moment. Carenejem la Serra de Guena i passem per un repetidor de Televisió. Compte, a continuació cal girar a l'esquerra i començar a baixar. Seguirem la pista fins trobar una torre de AT, on arranca un corriol que va cap a l'esquerra. Hi un rètol indicatiu de Vinya Joana; baixem direcció a Pratdip una altra vegada. Travessem el barranc de l'Aguilé i sortim per davant del cementiri.

Opció B.
Sortim de Mas Boquera buscant el Sender Local que porta a Vandellós bastant paral.lel a la carretera. Tocant Vandellos i sense entrar al poble agafem el GR192-1 que ens portara a Santa Marina. Passem el Coll de la Murta i arribem al Coll de Santa Marina. Aqui començem a baixar fins trobar l'ermita. Igual que l'altra opció parada obligatòria a la font. A continuació agafem la pista de pujada fins la bifurcació (*) on seguirem el GR192 ja sense deixar-lo. Passem el Coll Presó i baixem fins Mas Boquera.

(*) Aqui, si escolteu atentament, sentireu un sorollet d'aigua. Es la font de la Duera que cau mig amagada a l'esquerra de la pista just abans de la bifurcació. Diu la gent del país que l'aigua d'aquesta font, encara es mes bona que la de Santa Marina.