dijous, 28 d’agost del 2008

La Miranda (Llaberia)

La foradada de Llaberia. Una mirada al buit.
Itinerari Light:
Deixem el cotxe a Llaberia, nucli de població en fase de ressorgiment pertanyent a Tivissa (Ribera d'Ebre), però amb la Miranda abocada al Camp de Tarragona. Agafem el PR que surt just a l'entrada del poble i desemboquem en una plàcida pista que ens portarà al cim tot passejant.
Abans d'arribar, ja albirem la mola del nou radar del Servei Català de Meteorologia, (de molt dubtós impacte ambiental), després veiem el refugi dels forestals i dalt, la senyal del punt geodèsic. Aquí, podem continuar carenejant a l'esquerra (una mica incòmode), o baixar fins el senderó que en la mateixa direcció ens portarà a trobar del GR 7 que ve de Colldejou; l'agafem a l'esquerra i ja no el deixarem fins que ens porti directament al poble.

Itinerari "Normal":
Deixem el cotxe al plaça de l'Església de Colldejou, i busquem que GR7 que ens portarà al Coll del Guix. (Si anem amb 4x4 ens podem estalviar aquest tros i fer-lo assentats mes o menys còmodament). Aquí, un indicador pintat a mà, ens indica la Drecera d'en Ramon a l'esquerra i pujant decidida. Si, he dit decidida, i en funció del ritme que siguem capaços d'aguantar, en un tres i no res, ens plantarà dalt del tot de la Miranda, just al costat del punt geodèsic. Aquí, i després suportar la vista del radar, hem d'anar cap a la dreta a buscar el GR7 que ve de Colldejou. Si ho fem carenejant, tot i la incomoditat, ens trobarem davant la Foradada. Si ho fem pel senderó de baix, es mes tranquil, però no veurem al Foradada. Quan trobem GR7 el seguim a la dreta i ens durà al Portell de Llaberia, i ens baixarà per l'antic camí de ferradura, que conserva, a trossos, el primitiu empedrat, fins arribar al Coll del Guix. Aquí agafem el 4x4 o continuem a peu fins Colldejou.